Táto marináda sa používa najmä vo východných krajinách – v Rusku, Gruzínsku či Arménsku. Na jeho prípravu existuje množstvo skvelých receptov. Ja vám prinášam ten, ktorý ma naučila moja babička a skvele sa hodí na prípravu bravčového mäsa, kotliet ale aj na grilované kuracie mäso.
Potrebujeme:
1,5 kg mäsa (bravčové, hovädzie, kuracie či jahňacie)
1 l kefíru 2,5 %
0,5 kg cibule
10 guličiek čierneho korenia
2 lyžice oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Bobkový list
Červenú papriku
Ďalšie korenie podľa chuti (oregano, petržlenovú vňať,…)
Postup:
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a mäso dáme marinovať – ideálne na celú noc. Marináda je vynikajúca na prípravu pečeného či grilovaného mäsa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)