Máte radi bábovku? Ak áno, vyskúšajte tú najlahodnejšiu verziu, akú poznáme. Jogurtová bábovka s lahodným krémom je jednoduchá na prípravu a doslova sa rozplýva na jazyku.
Potrebujeme:
150 g masla
250 g kryštálového cukru
250 g polohrubej múky
250 g bieleho jogurtu
4 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli
Náplň:
500 g bieleho jogurtu – nie príliš hustý
4 žĺtky
40 g kukuričného škrobu
100 g práškového cukru
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov a štipky soli ušľaháme sneh. Rúru nastavíme na 180 stupňov.
Formu na bábavku s priemerom 22 cm vymastíme olejom.
Maslo ušľaháme s cukrom a do zmesi postupne pridáme jogurt a žĺtky. Potom do hmoty postupne vmiešame múku.
Nakoniec do hmoty postupne po lyžiciach vmiešame sneh. Cesto navrstvíme do formy a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30-40 minút.
Jogurt zmiešame so žĺtkami, cukrom a škrobom. Zmes preložíme do vodného kúpeľa a preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Krém necháme vychladnúť a podávame s bábovkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika