Skvelý do pečených aj nepečených dezertov, alebo len tak, ako osviežujúca dobrota s chuťou tvarohu a lesného ovocia.
Potrebujeme:
250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)
300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)
1 lyžicu citrónovej šťavy
Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)
250 ml smotany na šľahanie 33%
300 ml ovocnej šťavy
1 lyžicu želatíny v prášku
Postup:
Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.
Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.
Krém môžeme použiť do pečených aj nepečených dezertov, alebo podávať vychladený s čerstvým ovocím ako vynikajúci dezert.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: wickedgoodkitchen