Vnikajúci zákusok s lahodným krémom a rýchlou prípravou!
Potrebujeme:
Veľkosť plechu 40 cm x 29 cm
Na odmeranie cukru, oleja a mlieka je použitý pohár s objemom 250 ml
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na cesto:
• 4 vajcia
• 300 g hl. múky
• 200 g kr. cukru (3/4 pohára)
• 225 ml oleja (necelý pohár oleja)
• 250 ml mlieka
• 3 polievkové lyžice kakaa
• 1 balenie prášku do pečiva
• 1 balenie vanilkového cukru
Na preliatie:
• 150 ml studeného mlieka
Na krém:
• 8 polievkových lyžíc Nutelly
• 500 g mascarpone alebo jemného tvarohu
• 400 ml smotany na ľahanie
• 2 balenia stužovača do šľahačky
Postup:
Na cesto si vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a tekutými prísadami.
Pridáme preosiatu múku s kakaom, práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.
Cesto navrstvíme na plech.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút (teplote asi 180-190 stupňov).
Upečené cesto prelejme mliekom.
Na cesto si vyšľaháme mascarpone s Nutellou.
Smotanu si vyšľaháme zvlášť so stužovačmi a vmiešame do Nutellovej zmesi.
Krém navrstvíme na cesto a uhladíme.
Nakoniec zalejeme ľubovolnou čokoládovou polevou.
Napríkald čokoláda rozpustená v šľahačkovej smotane, alebo kalsická poleva z čokolády a trochy oleja.
Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
zdroj: youtube