Kôpor mnohým z nás na záhradke vyrastá bez toho, aby sme ho zasadili. Nie je to však žiadna burina, ale veľmi prospešný rastlinky, ktorá má mnohé možnosti využitia. Táto bylinka je veľmi prospešná pre zdravie a v kuchyni ju môžete použiť na prípravu mäso, zemiakov či rýb. Má jemnú arómu a každému pokrmu dodá ten správny šmrnc. Vyskúšajte recept na skvelú kôprovú omáčku, ktorú môžete pridávať do vašich obľúbených receptov, alebo z nej vyrobiť chutnú nátierku na hrianky. Jej využitie je skutočne všestranné.
Potrebujeme:
2 zväzky čerstvého kôpru
1 zväzok petržlenovej vňate
100 ml olivového oleja
1 lyžičku citrónovej šťavy
½ šálky olúpaných mandlí
½ lyžičky citrónovej kôry
Postup:
Kôpor a petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame najemno. Vložíme do mixéra a pridáme ostatné suroviny. Rozmixujeme dohladka a navrstvíme do uzatvárateľných sklenených nádob. Skladujeme v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)