Vynikajúce na raňajky, alebo kedykoľvek počas dňa. Kedže je ich základom lístkové cesto, príprava týchto mini-dobrôt už nemôže byť jednoduchšia. Vyzerajú skvele a chutia ešte lepšie!
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
1 a ½ šálky čerstvého ovocia (čučoriedky, maliny, kúsky jahôd…)
180 g smotanového syra alebo jemného tvarohu izbovej teploty
2 lyžice kryštálového cukru (môžeme nahradiť medom)
2 lyžičky citrónovej kôry
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku citrónovej šťavy
1 lyžičku vanilkovej arómy
1 vajce
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme a pomocou vykrajovátka z neho vykrojíme 6 kruhov a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vnútri každého kruhu naznačíme vykrajovátkom ďalší kruh tak, aby sme cesto celkom neoddelili. Vďaka tomu sa okraje cesta počas pečenia krásne nadvihnú.
Smotanový syr alebo tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou a kôrou, vanilkovou arómou a túto zmes navrstvíme do vnútorných kruhov.
Na vrch uložíme kúsky ovocia a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov 15-18 minút.
Necháme chvíľu vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: justataste