vynikajúca náhrada pečiva z obchodu, ktorú sme našli na YouTube.
Tieto placky si zamilujete, sú jedndouché a veľmi chutné – základ tvoria len dve prísady, múka a acidko.
Placky sú vynikajúce aj ako príloha k polievkam či omáčkam.
Sú vynikajúce aj obložené obľúbenými prísadami – ako napríklad langoše.
Ak chcete vylepšiť cesto, môžete do neho pridať obľúbené bylinky alebo koreniny, ktoré výsledné placky krásne ozvláštnia a zakaždým vám môžu chutiť inak.
Potrebujeme:
500 g polohrubá múka
400 ml kyslého mlieka (acidko, kefír)
1 KL jedlá sóda
1 štipka soľ
Voliteľné:
maslo na potretie
olej s pretlačeným cesnakom
kyslá smotana
čerstvé bylinky
kečup
majonéza
Postup:
Múku nasypeme do misky a premiešame so sódou a trochou soli.

Prilejeme zhruba 350 ml kyslého mlieka a spolu dobre spracujeme na cesto.
Ak je cesto moc tuhé pridáme ešte trochu kefíru a pripravíme bochník.
Cesto môžeme (ale nemusíme) dať odpočívať na cca 30 minút do chladu.

Potom ho rozdelíme na 8 až 10 častí.
Z každej na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme placku o hrúbke cca 0,5 cm.
Plackyopekáme z oboch strán do ružova na rozpálenej platni alebo panvici (na sucho).

Po upečení potrieme maslom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)