Máte radi hrianky? Ja ich milujem – chrumkavé pečivo je najlepšie s lahodnou domácou pomazánkou. V lete je mojou najobľúbenejšou práve cuketová pomazánka, ktorej sa neviem dojesť. Vyskúšajte ju aj vy, určite nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
1 kg cukety
1-2 mrkvy
1 cibuľu
2-3 lyžice paradajkového pretlaku
Soľ a korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Rastlinný olej
½ lyžičky cukru
Postup:
Cuketu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Cuketu orestujeme na rastlinnom oleji, kým nezhnedne.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame. Na samostatnej panvici rozpálime olej a orestujeme cibuľu, po chvíli pridáme strúhanú mrkvu a restovanú cuketu. Prikryjeme a necháme spolu dusiť 10 minút za občasného miešania. Potom pridáme pretlak, soľ, korenie, cukor a varíme ďalších 10 minút. Podľa potreby môžeme pridať vodu – ak je omáčka príliš hustá.
Zmes zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom preložíme do mixéra a rozmixujeme tak, aby sme získali konzistenciu pasty. Nátierku skladujeme v chlade v uzatvárateľných pohároch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto