Poznáte marinované uhorky? Táto pochúťka je skutočnou lahôdkou. Marinované paradajky sa skvele ochutí vaše obľúbené jedlá a hodia sa aj ako príloha k mäsku. Keď ich raz ochutnáte, nebudete vedieť prestať.
Potrebujeme:
2 kg paradajok
2 papriky (jednu červenú, jednu zelenú)
4 strúčiky cesnaku
1 chilly papričku
100 g octu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 zväzok kôpru
100 ml slnečnicového oleja
80 g kryštálového cukru
2 lyžice soli
Postup:
Červenú papriku aj chilly papričku umyjeme, očistíme a zomelieme v mlynčeku na mäso, alebo rozmixujeme v mixéri. Cesnak nakrájame nadrobno a pridáme do tejto zmesi.
K zemenine pridáme soľ, cukor, ocot, olej a nadrobno nakrájaný kôpor. Nakoniec pridáme umyté a na hrubšie kolieska nakrájané paradajky a zmes premiešame.
Pripravíme si 3 litroví sterilizovaný pohár na zaváranie a celú zmes doň prelejme – paradajky aj marinádu. Pohár uzavrieme a vložíme na noc do chladničky (pohár môžeme obrátiť hore nohami, vďaka čomu sa vrchná vrstva paradajok bude rýchlejšie marinovať). Na druhý deň si môžeme pochutnávať na svelých marinovaných paradjkách.
zdroj: sovkusom