Konečne fantastický recept na langoše, ktoré sú mäkučké ako dych: Pridajte do cesta túto prísadu – rozdiel spoznáte hneď!

Vynikajúce, mäkučké langoše, ktoré sú naozaj ako pavučinka. Vynikajúce a pritom sú úplne jednoduché. Sú také fantastické len vďaka jednej prísade a to obyčajnému kefíru, sú naozaj prvotriedne.

Vynikajúce, mäkučké langoše, ktoré sú naozaj ako pavučinka. Vynikajúce a pritom sú úplne jednoduché.

 

 

Sú také fantastické len vďaka jednej prísade a to obyčajnému kefíru, sú naozaj prvotriedne.

Potrebujeme:

1 kg  a 100 g hladkej múky (100 g múky si necháme na podsypávanie langošov)

400 ml teplej vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

400 ml kefíru izbovej teploty (môžete nahradiť aj obyčajným mliekom)

1 polievková lyžica sušeného droždia

1 lyžička kr. cukru

1 lyžička soli

Rastlinný olej

Postup:

Múku preosejeme a zmiešame so sypkými prísadami.

Pridáme vodu, kefír a vymiesime mäkké a vláčne cesto.

Cesto prikryjeme fóliou, prikrývkou a necháme vykysnúť.

 

 

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na menšie bochníčky, ktoré prikryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť.

 

 

Každý bochník roztlačíme na tenšu placku a pomocou radielka urobíme v ceste zárezy.

 

 

Vyprážame na rozpálenom oleji.

 

 

Video postup nájdete TU.

 

Najlepšie recepty na dnes