Vynikajúce jedlo z obyčajnej kapusty, pripravíte ich behom pár minút.
Potrebujeme:
Kapusta
Šunka alebo mäso 250g
Syr 250g
Kôpor
1 strúčik cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Múka hladká
Strúhanka
2-3 vajcia
1 lyžička červenej papriky
Sušený cesnak
Čierne korenie a soľ
Postup:
Ak používame mladú kapustu, z listov stačí zrezať hlúbik, ak používate staršiu kapustu, je dobré listy na pár minút spariť vo vriacej vode.
Syr nastrúhame a zmiešame s kôprom, pretlačeným cesnakom.
Vajcia ochutíme koreňom, cesnakom a paprikou – rozmiešame.
Do samostatnej misky si nasypeme strúhanku.
Na kapustový list uložíme plátok mäsa, syrovú náplň a zabalíme.
Teraz ideme obaľovať ako klasické rezne – v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Vyprážame na menšom množstve oleja zo všetkých strán dozlatista.
Video návod nájdete TU.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)