Milujem paprikáš, ale nie vždy mám čas na prípravu mäska a preto som si našla skvelú alternatívu, ako mäsko nahradiť. Vyskúšajte vynikajúci falošný paprikáš z húb, hotový za pár minút.
Potrebujeme:
1 lyžicu oleja
1 stredne veľkú cibuľu
250 g šampiňóny
1 lyžicu hladkej múky
Soľ podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 strúčiky cesnaku
Čierne mleté korenie podľa chuti
2 lyžičky najemno nasekanej petržlenovej vňate
250 g kyslej smotany
1 – 2 lyžičky červenej papriky
Postup:
Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku. Potom pridáme nakrájané šampiňóny, nasekaný cesnak, ochutíme soľou a korením – chvíľu všetko spolu restujeme.
Pridáme múku a zmes dobre premiešame. Potom pridáme petržlenovú vňať a kyslú smotanu. Premiešame, pridáme papriku a varíme, ký nezískame hustejšiu hmotu. Ochutnáme a podľa chuti pridáme soľ alebo korenie.
Podávame s maslovými haluškami, cestovinou alebo prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)