Fantastický medový rez s jednoduchým cestom a ešte jednoduchším krémom. Žiadne vaľaknie cesta!
Potrebujeme: (šálka- 250 ml)
Maslo – 150 g
Vajcia -2 ks
Cukor kr.- 200 g (1 polievková lyžica)
Múka hadká – 320 g (2 šálky)
Sóda – 1 lyžička
Med – 2 lyžice
Krém:
Kyslá smotana – 400 g
Práškový cukor – 2 – 3 polievkové lyžice
Postup:
Do hrnca dáme maslo, cukor a 2 lyžice medu. Preložíme na plameň a za stáleho miešania privedieme do varu.
Keď sa začnú objavovať bublinky, pridáme sódu a premiešame a okamžite odstránime z plameňa. Necháme vychladnúť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potom k hmote všľaháme vajcia, potom aj preosiatu múku (po častiach) a šľaháme, kým nevznikne hladké cesto.
Cesto rozdelíme na dve polovice, každú navrstvíme na štandardný plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 12-15 minút.
Každé cesto rozdelíme na 3 časti a kraje orežeme, aby sme získali rovnomerný tvar. Orezané časti neskôr použijeme na ozdobenie dezertu.
Na krém len vymiešame kyslú smtoanu s cukrom.
Krém vrstvíme medzi jednotlivé pláty medového cesta a nakoniec natrieme aj povrch dezertu.
Orezané cesto rozmixujeme a ozdobíme vrch a boky dezertu.
Necháme odležať 3-4 hodiny a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video postup nádjete TU.