Poznáte zemiakovú babu? Vyskúšajte ľahšiu verziu tohoto slaného koláča, v ktorom zohráva hlavú úlohu šťavnatá cuketa.
Potrebujeme:
400 g cukety
100 g tvrdého syra
2 vajca
100 g kyslej smotany
150 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky jedlej sódy
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Cuketu umyjeme, nastrúhame a necháme chvíľu odpočívať, kým sa nepustí šťava. Šťavu potom scedíme a k cukete pridáme strúhaný syr.
V inej miske zmiešame smotanu so sódou a necháme stáť 5 minút. Potom pridáme vajcia, pretlačený cesnak, múku, bylinky soľ, korenie a dobre premiešame. Pridáme do cuketovo-syrovej zmesi a premiešame.
Plech na pečenie vymažeme olejom a navrstvíme naň cesto.
Cesto uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 50 minút.
Podávame s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom