Výborný dezert bez pečenia – ideálny pre milovníkov čokolády.
Potrebujeme:
Na základ:
1 bal. kakaové alebo vanilkové venčeky (môžete nahradiť aj maslovými sušienkami alebo piškótami)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g roztopeného masla
500 g jemného tvarohu
300 ml smotany na šľahanie
300 g čokolády na varenie
podľa chuti rum
poleva (voliteľné):
140 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády
Postup:
Venčeky alebo sušienky si rozdrvíme a natlačíme do formy, ktorú sme si vyložili fóliou.
Na venčeky nalejeme maslo a rum – ešte rukami dobre pozatláčame.
Odložíme do chladničky, kým pripravíme krém.
V mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a zmiešame so šľahačkou – zmiešame.
Teraz už celú zmes len zmeišame s tvarohom (môžeme pridať aj oriešky, alebo kúsky čokolády).
Krém navrstvíme na sušienkový základ.
Tortu môžeme nechať len takto a podávať bez polevy.
Ak však chcete aj polevu, stačí ju pripraviť veľmi jednoducho zo smotany a čokolády.
Kúsky čokolády nalámeme do smotany.
Rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
Polevu len nalejeme na na vrch torty a dáme vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)