Tento koláč som prvýkrát ochutnala na dovolenke v Chorvátsku a tam som si našla aj tento skvelý recept.
Koláč je veľmi jemný, lahodný a pritom svieži. Viete ho naozaj rýchlo pripraviť a určite si pochutná celá rodina.
Potrebujeme:
4 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
130 ml oleja
200 g kr. cukru
200 g hladkej múky
130 ml vody
1 bal. prášku do pečiva
1 bal vanilkového cukru alebo
Plnka:
900 ml vody
200 g práškového cukru
1 kg nakrájaných ošúpaných jabĺk
2 vanilkové pudingy
100 ml vody
Na ozdobu:
Smotana na šľahanie – 2 tégliky
Postup:
Bielky a žĺtky oddelíme, bielky vyšľaháme s cukrom (cukor pridávame postupne) na sneh.
Žĺtky vyšľaháme s olejom (olej pridávame postupne), pridáme vanilkový cukor alebo vanilku, vodu (tiež pridávame postupne).
Vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva a vyšľaháme do hladka (sypkú zmes pridávame do hmoty tiež postupne).
Trochu sypkej zmesi si odložíme bokom a vmiešame až do žĺtkovo-snehovej hmoty.
Nakoniec ručne vmiešame obe hmoty – žĺtkovú aj bielkovú a primiešame aj zvyšnú múčnu zmes.
Plech na pečenie si vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme cesto.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Vo vode rozpustíme cukor a pridáme nakrájané jablká. Varíme asi 20 minút.
Potom pridáme pudingové prášky rozmiešané v 100 ml vody a varíme do zhustunutia.
Ešte horúcu zmes navrstvíme na cesto.
Necháme vychladiť a ozdobíme šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
https://youtu.be/D8jTxthqNCc?t=66