Nadýchaný bochník z krupice a lahodnej kyslej smotany. Môžete ho doplniť obľúbeným ovocím, alebo pripraviť ako chutné raňajkové pečivo, či použiť ako korpus na tortu. Tú lahodnú chuť si zamilujete! :-)
Potrebujeme:
1 šálku krupice
1 šálku hladkej múky
1 šálku kyslej smotany
1/2 – 3/4 šálky kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
120 g zmäknutého masla
1/2 lyžičky jedlej sódy
1 lyžičku octu
Štipku soli
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme kyslú smotanu, maslo a dobre všetko premiešame.
V miske zmiešame krupicu s múkou a postupne vmiešame do vaječnej zmesi. Nakoniec pridáme soľ a ocot so sódou. Vymiešame hladké cesto.
Cesto navrstvíme do do vymastenej a krupicou vysypanej formy a uhladíme. Podľa cuti môžeme pridať ovocie, orechy,sušené hrozienka…
Pečieme pri teplote 200 stupňov 30- 40 minút.
Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takrosto