Tieto fašírky sú jednoducho fantastické – nesmierne jemné, nie sú mastné a vďaka pridaným zemiakom a kyslej smotane chutia úplne fantasticky.
Potrebujeme: (na 10 kusov)
Mleté mäso – 500 g
Zemiaky – 2 ks (200 g)
Cibule – 1 ks (100 g)
Cesnak – 2-3 strúčiky
Krajce chleba – 3 (80 g)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Mlieko – 150 ml
Kyslá smotana – 1-2 lyžice
Maslo – 50 g – potretie
Soľ – 1/2 lyžičky
Čierne korenie podľa chuti
Postup:
Chlieb natrháme a zalejeme mliekom.
Cibuľu a cesnak očistíme a rozmixujeme. Rovnako rozmixujeme aj zmäknutý chlebík s mliekom.
Zemiaky nastrúhame na jemno.
Teraz všetky prísady zmiešame s mletým mäsom a dochutíme soľou a koreninami.
Pridáme aj kyslú smotanu a vymiešame jednotnú hmotu.
Zapekaciu misu vymastíme olejom a z hmoty formujeme šišky, ktoré ukladáme na misu vedľa seba.
Takto pripravené dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 15 minút.
Vyberieme z rúry, potrieme maslom a vložíme späť do rúry. Kúsky masla necháme na mäsku.
Takto pripravené vložíme späť do rúry. Necháme zapiecť ešte asi 20 minút.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod na prípravu receptu nájdete TU.