Výborný recept, ktorý u nás doma všetci milujeme a na Nový rok neodmysliteľne patrí toto jedlo na náš stôl. Určite poznáte holúbky podľa viacerých receptov, ale tento je ten úplne najlepší!
Potrebujeme:
1 ks kapusta biela hlávková
500 g bravčové pliecko
250 g ryža guľatá
2 ks paradajkový pretlak
1 ks cibuľa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 strúčiky cesnaku
Soľ a mleté čierne korenie
1 ks vajce
Červená paprika mletá
Bravčová masť
Postup:
Ryžu premyjeme a hodíme na 5 min.do vriacej vody, precedíme, necháme vychladiť. Potom mäso a ryžu zmiešame s cibuľkou,pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku,soľ,vajce, mleté korenie a 1 malý paradajkový pretlak. Touto zmesou budeme neskôr plniť kapustné listy.
Medzitým sme z hlávky kapusty odstránili hlúbik a dali povariť do vody asi na 15 min.,aby sme postupne oddelili jednotlivé listy.Hrubšiu časť listu odrežeme a pripravíme si listy na plnenie približne rovnakej veľkosti. Z listu urobíme lievik, plníme a zatlačíme, aby sa pri varení neotvoril.
Dno hrnca vyložíme zvyšnú kapustou, aby sa holúbky nepripálili a na kapustu ukladáme lieviky do kruhu až celé dno vyplníme.Ukladáme aj 2-3 vrstvy na seba, podľa množstva plnených listov.Zalejeme vodou v ktorej sme si rozmiešali 1 malý pretlak, trocha soli a varíme na miernom ohni asi hodinu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)