Výborný recept na perník, ktorý je zakaždým mäkučký a lahodný – naozaj ako pavučinka.
Recept mám od pani Jarky Z. a hoci nezvyknem piecť perníky, tento je naozaj dokonalý – jemný, lahodný a pritom úžasne jednoduchý.
Zvládne ho aj dieťa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 dcl oleja
40 dkg múka hladká
30 dkg práškový cukor
1 a pol ČL sóda bikarbóna
1 PL kakao
1 ČL škorica mletá
3 PL džem
0,5 litra mlieko
1 ks kypriaci prášok do perníka
2 ks vajcia
Na potretie:
Džem
Čokoláda + trochu oleja
Postup:
Všetky suroviny spolu zmiešame (vyšľaháme).
Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný múkou.
A dáme upiecť, cca na 25-30 minút na 180 stupňov C.
Vychladnutý perník potrieme džemom.
Nakoniec polejeme čokoládovou polevou (rozpustila som čokoládu s trochou oleja).
Necháme stuhnúť polevu a môžeme podávať.
Perník je naozaj vynikajúci mäkučký a lahodný.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)