Za mňa najlepší recept na bábovku, aký som kedy skúsila a to som ich už vyskúšala dosť. Je úplne jednoduchá a chuťovo vynikajúca. Bábovka je výborná, vláčná a všetkým tak chutila, že som ju musela hneď upiecť znovu.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček mlieka
1 hrnček práškového cukru
1 prášok do pečiva
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 hrnčeka oleja
hrozienka podľa potreby kakao
Postup:
Vymastíme formu a vysypeme múkou alebo strúhaným kokosom. Všetky suroviny zmiešame dohromady – vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme postupne olej, mlieko a sypké prísady okrem kakaa.
Do formy si nalejeme časť bieleho cesta. Potom v hrnčeku zafarbíme trochu bieleho cesta kakaom a tmavé cesto nalejeme na svetlé cesto.
Nakoniec opäť nalejeme biele cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C – v horkovzdušnej rúre pečiem 45-60 minút.
Toto cesto sa dá piecť pohodlne aj na plechu ako piškóta – tá sa pečie kratšie asi len 25 minút a tiež je po upečení vláčna a výborná.