Zatiaľ najlepšie kuracie krídelká, aké som kedy ochutnala – prírpava za minútku na panvici a chuť bezkonkurenčná.
Potrebujeme:
500 g kuracích krídel
čajová lyžička sódy bikarbóny
jedna polievková lyžica oleja
1 lyžička papriky sladkej
½ čajovej lyžičky soli
150 ml piva svetlého
Postup:
Odstráňte špičky kuracích krídel, potom ich rozdelte na polovice a nakrájajte cez stredný kĺb.
Položte ich na tanier a posypte lyžičkou jedlej sódy. Rozotrite ju rovnomerne na ich povrchu (rukami). Potom ich dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovými utierkami.
Kuracie krídla odporúčame posypať jedlou sódou a následne umyť, pretože týmto spôsobom ich dôkladne vyčistíte a počas vyprážania navyše získavajú chrumkavejšou kôrou.
Nalejte jednu polievkovú lyžicu oleja do veľkej panvice (nepotrebujete veľa oleja, pretože krídla počas vyprážania uvoľnia trochu tuku). Kuracie krídla naň položte (v jednej vrstve) a smažte ich, až kým nezmenia farbu, niekoľkokrát ich otočte z jednej strany na druhú, aby sa neuvoľnila všetka šťava na panvicu, ale aby sa jej trochu udržalo aj vo vnútri mäsa.
Keď kuracie krídla zozlátnu, pridajte do panvice sladkú papriku, pálivú papriku, soľ a pivo.
Miešajte, kým sa pivo úplne neodparí. Nezabudnite pravidelne obracať zo strany na stranu, aby sa rovnomerne uvarili.
Preneste kuracie krídla na tanier.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)