Výborná knedľa z vrecka, podľa mňa tromfne aj klasiku z kysnutého cesta.
Knedľa je jemná, nadýchaná a hodí sa ako príloha, alebo aj samostatne.
U nás ju majú radi aj len tak a verím, že zachutí aj vám.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 starších rožkov
2 vajcia
2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
100 g hrubej múky
250 ml mlieka
Soľ
Korenie čierne mleté podľa chuti
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Žĺtky rozmiešame s mliekom.
Rožky si nakrájame na kocky.
zZmiešame v miske s vňaťou, múkou a osolíme.
Zalejeme žĺtkovou zmesou a necháme chvíľu napučať.
Bielky si vyšľaháme so zvyškom soli na sneh.
Sneh zamiešame do rožkovej zmesi.
Premiešame tak, aby nám vznikla jednotlá zmes.
Ak chcete, môžete pridať aj slaninku.
Zmes navrstvíme do potravinovej fólie a zabalíme, aby sme získali tvar knedle.
Prípadne zmes naplníme do vreciek na tlačenku a pevne zaviažeme.
Vo vriacej vode varíme 20 minút.
Po vybratí z vody ihneď knedle z fólie vybalíme.
Knedľa je výborná ako príloha, ale my ju máme radi aj samú o sebe.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mamas-rezepte