Cukrár poradil recept na dokonalé snehové pečivo – perfektne drží a vytvarujte z neho všetko: Tieto pusinky sú hotové umelecké diela!

[mashshare]

Recept na dokonalé pusinky z bielkového krému, ktorý perfektne držia.

 

Ak dodržíte postup, môžete robiť aj takéto úchvatné kreácie, ktoré sa len-tak nevidia!

Potrebujeme:

4 bielky

250 g kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g práškového cukru

Cukrárske vrecko

Postup:

 

V miske si ručne zmiešame bielky s kryštálovým cukrom.

 

 

Túto zmes preložíme do vodného kúpeľa a miešame metličkou, kým necítime, že sa kryštálový cukor rozpustil (zmes je hustá, ale stále tekutá).

Keď je cukor rozpustený, preložíme ju do misky od mixéru a šľaháme asi 7 minút.

Zmes zhustne, sneh je tuhý a pevný.

 

 

Teraz prichádza čas na vmiešanie práškového cukru – nerobte to naraz, lebo sneh zredne a nebude držať.

Cukor primiešame po malých množstvách pri nízkych otáčkach.

Malo by vám to trvať 2 minúty, takže pridávajte naozaj len po trochách.

Keď je cukor v snehu, otáčky zvýšime a ešte 2 minúty šľaháme.

Pomocou cukrárskeho vrecka nanášame na plech vystlaný papierom ľubovolné tvary.

Pečenie je kumšt:

Pusinky pečieme pri teplote 80 stupňov 120 minút, pričom vždy používame funkciu ventilátor.

Bonus: Pusinky bez šľahania nad parou

Milujem chrumkavé pusinky, ale vždy ma odrádzalo zdĺhavé šľahanie snehu nad parou. Preto, keď som našla na youtube tento video postup, ktorý uverejnila Viera Ližičárová doslova mi poskočilo srdce. Pani Vierka prináša veľmi jednoduchý a praktický spôsob prípravy pusiniek, ktoré sú nielen chutné, ale aj krásne vyzerú a viete ich jednoducho pripraviť. Toto video si dobre uložte, zvlášť počas sviatkov sa vám bude skvele hodiť.

Potrebujeme:

4 bielky

280 g kr. cukru

1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:

Nachystáme si vodný kúpeľ, ktorý dáme na plameň a necháme zahrievať.

Pridáme bielky s cukrom – občas premiešame a sledujeme teplotu. Teplota by sa mala pohybovať okolo 74 stupňov Celzia.

Pridáme aj trocha citrónovej šťavy.

Ešte horúcu zmes prelejeme do mixéra a necháme šľahať asi 15 minút. Do snehu môžeme pridať aj gélové potravinárske farbivo.

Na plech vystlaný papierom striekame pomocou cukrárskeho vrecka jednotlivé pusinky – mali by mať rovnakú veľkosť.

Pri teplote 100 stupňov sušíme v rúre asi hodinu (podľa veľkosti pusiniek). Ak je to možné zvoľte funkciu ventilátor, sušenie sa urýchli.

Video postup:

 

 

Krásne výtvory a inšpirácia od profi cukrára:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes