Vynikajúci zákusok bez pečenia, ktorý u nás doma milujú hlavne deti – pochutnáte si však na ňom aj vy dospeláci. Príprava je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla, môžete zvoliť variantu bez polevy, alebo s polevou.
Potrebujeme:
400 g tvaroh
200 g práškový cukor
400 g kyslá smotana
150 g maslo
200 g sušienky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 bal. želatína
100 g čokoláda
75 ml smotana na šľahanie
Voliteľné:
Poleva z tmavej a bielej čokolády + tuk
Postup:
Základom sú rozmixované sušienky, do ktorých pridáme rozpustené maslo. 200 g sušienok rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo a poriadne premiešame. Základ navrstvíme na dno okrúhle tortovej formy a odložíme do chladničky.
Kým základ tuhne v chladničke, pripravíme si tvarohové plnky.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh, cukor a kyslú smotanu zmiešame v miske, pridáme napučanú želatínu a rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme rozpustenú čokoládu (čokoládu sme rozpustili v smotane na šľahanie).
Na sušienkový základ striedavo vrstvíme tmavú a svetlú náplň a vytvoríme tak „zebrovanie“. Na vrchu urobíme čiary špáradlom (od vonkajšieho okraja k stredu a naopak). Tortu môžeme nechať aj takto a dať ju stuhnúť do chladničky.
Ak chcete ešte krajší výsledok, odporúčam preliať polevou z tmavej čokolády (čokoláda rozpustená s trochou oleja) a urobiť do nej krúžky z bielej čokolády (čokoláda rozpustená s trochou oleja). Potom urobím čiary špáradlom (od vonkajšieho okraja k stredu a naopak) a dáme stuhnúť, torta je krásne ozdobená.
Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.