Už ste niekedy počuli o varenej bábovke? Na jej prípravu nepotrebujete rúru, stačí mať dostatočne veľký hrniec a sporák. Výsledok je vynikajúci!
Potrebujeme:
250 g masla
350 g polohrubej múky
100 g kukuričného škrobu
200 g kryštálového cukru
6 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Strúhanú citrónovú kôru
2 lyžičky prášku do pečiva
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Maslo ušľaháme c cukrom do peny a postupne do hmoty pridávame žĺtky – jedno po druhom. Potom postupne pridáme aj múku, škrob, prášok do pečiva a citrónovú kôru.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a po lyžiciach ho opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme do nej cesto.
Do väčšieho hrnca nalejeme vodu a necháme zovrieť.
Formu s cestom vložíme do vriacej vody tak, aby voda siahala do 2/3 formy. Prikryjeme pokrievkou a keď sa voda opäť začne variť, znížime teplotu. Varíme 75 minút.
Bábovka je hotová. Stačí ju vybrať z hrnca a vyklopiť z formy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika