Domácemu pečivu sa to kupované rozhodne nevyrovná. Vyskúšajte tento recept na vynikajúce domáce rožky a presvedčte sa na vlastnej chuti, že tie najlepšie veci v obchode nekúpime.
Potrebujeme:
750 g hladkej múky
400 ml mlieka
40 g bravčovej masti
40 g roztopeného masla
35 g oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 kocku droždia
15 g soli
25 g kryštálového cukru
Na potretie:
1 vajce
Postup:
Z vlažného mlieka (100 ml), cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vyjsť 10-15 minút. V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, olej, maslo, masť a zvyšné mlieko. Pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
Keď cesto dostatočne vykysne, preložíme ho na pracovnú dosku a rozdelíme na 20 častí. Každú rozvaľkáme do tvaru kruhu. Všetky kruhy potom zrolujeme do tvaru jednotlivých rožtekov.
Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom a uložíme naň jednotlivé rožky. Povrch každého kúska potrieme rozšľahaným vajíčkom ( môžeme posypať rascou, semienkami, alebo hrubozrnnou soľou).
Plech potom vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov kým povrch rožtekov nie je zlatohnedý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tortekolaci