Svieži koláč s úžasnou citrónovou vôňou. navyše, jeho príprava je skutočne jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.
Potrebujeme:
1 hrnček masla (studeného) – cca 250 g
½ šálky kryštálového cukru
2 šálky pohlohrubej múky
Na citrónovú náplň:
1 šálku kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
¼ šálku hladkej múky
4 vajcia
2 citróny (budeme potrebovať kôru aj šťavu)
Postup:
Plech s rozmermi 23 x 33 cm vystelieme papierom na pečenie.
Maslo nakrájame na kocky a vyšľaháme spolu s cukrom na haldkú hmotu. Postupne primiešame múku a vypracujeme jednotné cesto.
Cesto rozvaľkáme na tenký plát a uložíme na pripravený plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.
Kým sa cesto pečie pripravíme si citrónový krém. Vajcia vyšľaháme vo vodnom kúpeli s cukrom. Keď zmes získa penovú konzistenciu postupne primiešame citrónovú šťavu, kôru a múku. Vymiešanú hladkú hmotu zložíme z vodného kúpeľa a necháme približne 7-10 minút odpočívať.
Potom hmotu natrieme na upečené cesto a vložíme opäť do rúry. Pečieme ešte 20-25 minút.
Upečený koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: myfridgefood