Vyskúšajte vláčne muffiny z jogurtového cesta a krupice. Ich prípravu zvládne skutočne každý.
Potrebujeme:
1 šálku kefíru alebo redšieho bieleho jogurtu
1 šálku krupice
¾ šálky kryštálového cukru
1 lyžičku jedlej sódy
1 vajce
1 šálku hladkej múky
Postup:
Krupicu zmiešame s jogurtom a necháme odpočívať približne 20 – 30 minút. Potom pridáme 1 vajce a premiešame. Do cesta pridáme sódu, cukor a nakoniec aj múku. Zmes vyšľaháme, aby sa všetky ingrediencie spojili. Cesto navrstvíme do ¾ obsahu pripravených foriem na muffiny – ideálne silikónových.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov približne 40-45 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)