Počuli ste už niekedy o pivnom syre? Ide o skvelý domáci recept, ktorý spája jemnú chuť tvarohu a jemne horkastú chuť piva. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a hravo ju zvládnete za 10 minút. Čakanie na výsledok síce vyžaduje istú dávku trpezlivosti, ale ako sa hovorí, všetko dobré vyžaduje čas.
Potrebujeme:
1 hrnček piva
2 kocky mäkkého tvarohu (Na tento recept je vhodný tvaroh „kocka“ balený v alobale. Tvaroh vo vaničke nemusí správne dozrieť.)
Lyžičku soli
Špetku čierneho mletého korenia
1/2 lyžičky mletej rasce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
Postup:
Tvaroh, soľ, rascu, čierne korenie a papriku dôkladne zmiešame v miske. Následne na túto zmes nalejeme pivo a opäť premiešame.
Syr preklopíme do hlbokého taniera, prikryjeme fóliou a necháme 4-5 dní zrieť. Hotový syr spoznáme podľa ružovkastej farby a vrásčitého povrchu. Hotový syr dôkladne premiešame vidličkou a môžeme servírovať. Najlepšie chutí s čerstvým pečivom a jarnou cibuľkou. Podľa chuti môžeme posypať červenou sladkou paprikou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blesk