Všetci sa ma pýtali, čo som spravila s tým karfiolom, že je tak fantastický: Stačí dať do kostróla a zaliať touto zmesou!

Žiadne vyprážanie, žiadne obaľovanie a chuť fantastická.

Výborný recept na karfiol, ktorý milujú aj najväčší mäsožravci.

 

 

Stačí ho len dať do misy a zaliať jednoducho smotanou zmesou.

Žiadne vyprážanie, žiadne obaľovanie a chuť fantastická.

Potrebujeme:

Karfiol – 1 ks. (stredne veľký)

Kyslá smotana – 2 lyžice

Majonéza – 2 lyžice

Horčica – 1 lyžička

 

 

Syry – 100 g

Vajcia – 2 ks

Mletý čierny korenie

Soľ

Moja forma je 20×30 cm

Voliteľné (1-2 strúčiky cesnaku)

Postup:

Karfiol rozoberieme na menšie ružičky.

 

 

Tie dáme predvariť do vody – varíme domäkka, ale nie tak, aby sa karfiol celkom rozvaril.

Medzitým si v miske zmiešame prísady na zálievku.

V miske rozmiešame vajcia.

Pridáme k nim smotanu, majonézu, horčicu, ochutíme soľou, korením, rozmiešame.

 

 

Ak chcete, môžete do zmesi pridať aj pretlačený cesnak.

Karfiol navrstvíme do zapekacej misy a zalejeme zálievkou.

Posypeme syrom a pri teplote 180 stupňov dáme zapiecť na 15-20 minút.

 

 

To je všetko, vynikajúca príloha, alebo chutná večera či obed je na svete.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes