Namiesto krekrov z obchodu si pripravte poctivú domácu pochúťku z obľúbenou slovenskou prísadou – bryndzou.
Potrebujeme:
200 g polohrubej múky
125 g bryndze
50 g mäkkého tvarohu
150 g masla
1 žĺtok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Rascu na posypanie
Postup:
Bryndzi prepasírujeme cez sito, aby sme získali jemnejšiu konzistenciu. Bryndzu zmiešame s tvarohom, maslom a štipkou soli. Vypracujeme homogénne pevné cesto. Cesto
preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme ho na tenký plát.
Cesto potrieme žĺtkom a posypeme rascou prípadne semienkami podľa chuti.
Nakrájame na štvorčeky a preložíme na suchý plech. Pečieme vo vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov, kým povrch krekrov nie je zlatistý.