Pútavá, jedinečná a navyše veľmi chutná dekorácia, ktorá sa stane ozdobou vašich sladkých dezertov. A najlepšie na tom je, že jej príprava je skutočne jednoduchá. Presvedčte sa sami!
Postup:
Veľmi ostrým nožom odstránime vrchnú a spodnú časť ananásu.
Odstránime kôru.
Pomocou malej lyžičky odstránime z povrchu ananásu semienka.
Ananás nakrájame na veľmi tenké (takmer priesvitné) plátky a preložíme ich na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 120 stupňov približne 30 minút. V priebehu pečenia je však dôležité ananás dôkladne sledovať.
Po upečení by mali byť plátky takmer vysušené a „zmrštené“. To je ten správny okamih, kedy ich prenesieme do formy na muffiny tak, aby konce smerovali nahor. Necháme vo forme odležať niekoľko hodín (príp cez noc), aby jednotlivé plátky získali tvar kvetu.