Vyprážané rezne sú tradičným sviatočným jedlom, ktoré všetci veľmi dobre poznáme. Aj s totuto klasikou však môžeme experimentovať a vymýšľať najrôznejšie obmeny klasickej „trojobalovej“ verzie. Dnes bude v hlavnej úlohe pivo. Nie však v pohári, ale v cestíčku na obaľovanie mäska.
Potrebujeme:
1 strúčik cesnaku
2 ks vajec
4 ks bravčových rezňov
80 ml piva
Podľa potreby:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hladká múka
Soľ
Olej
Postup:
Maso naklepeme a osolíme. Každý kúsok potrieme prelisovaným cesnakom a necháme chvíľu odležať.
V miske rozšľaháme vajce, osolíme a vmiešame múku. Postupne prilievame pivo a miešame, kým nám nevznikne redšie, hladké cestíčko.
Rezne obalíme v cestíčku z oboch strán a vypražíme dozlatista.
Prebytočný olej z rezňov odstránime pomocou servítky.
Prajeme vám dobrú chuť!
Foto: reprofoto blesk.cz