Keď vám niekto niekedy tvrdil, že bezmäsité jedlo nemôže byť mimoriadne chutné, tak ho teraz môžete presvedčiť o opaku.
Fantastická pečená delikatesa, na ktorej prípravu použijete výhradne len zeleninu.
Unikátny recept na zeleninový koláč z youtube kanála Zuhause Kochen.
Tento recept je skvelý spôsob, ako využiť cuketu, ktorá vám rastie na záhrade. Na dochutenie môžete pridať svoje obľúbené bylinky a korenie. Jedlo potom stačí zapiecť v rúre, kým nie je cuketa mäkká a zemiaky zlatohnedé.
Zapekaná cuketa so zemiakmi je skvelá ako samostatné jedlo, ale môže sa podávať aj ako príloha k mäsu alebo rybám. Je to tiež výborný obed do práce alebo piknik. Tento recept je len základný a môžete ho upraviť podľa svojich chutí. Skúste pridať paradajky, papriku alebo cibuľu pre extra chuť.
Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi syra.
Potrebujeme:
1 cuketu
soľ
1 zemiak
1 mrkvu
1 cibuľu
zväzok kôpru
mleté čierne korenie
3 vajcia
1 PL hladkej múky
1 PL kyslej smotany
Postup:
Z cukety odstránime konce. Do misky nastrúhame na hrubom strúhadle.
Osolíme, premiešame a necháme 15 minút odstáť.
Do samostatnej misky nastrúhame mrkvu, zemiak a cibuľu.
Z cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a pridáme do misky s nastrúhanou zeleninou.
Na tvrdej podložke nasekáme kôpor a pridáme do misky.
Zmes osolíme, pridáme čierne korenie podľa chuti.
Ďalej pridáme vajcia.
Nakoniec pridáme múku a smotanu.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Zeleninovú zmes preložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Zmes rovnomerne zarovnáme.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme hodinu.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: