plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žobrácke placky: Chrumkavá pochúťka od našich babičiek!

Žobrácke, alebo pôstne placky. Pýtate sa, prečo taký názov? Hlavnú prísady tejto chrumkavej pochúťky tvoria listy z novej kapusty, ktoré sa obalia a vyprážajú na malom množstve oleja. Výsledkom je skvelé jedlo, ktoré pripravíte za pár minút.

Žobrácke, alebo pôstne placky. Pýtate sa, prečo taký názov? Hlavnú prísady tejto chrumkavej pochúťky tvoria listy z novej kapusty, ktoré sa obalia a vyprážajú na malom množstve oleja. Výsledkom je skvelé jedlo, ktoré pripravíte za pár minút.

Potrebujeme:

10 väčších listov novej kapusty

2-3 vajcia

Štipku soli

Hladkú múku

Strúhanku

Olej na vyprážanie

Postup:

Najskôr si pripravíme kapustové listy. Vyberieme listy, ktoré nie sú celkom na povrchu kapusty, väčšie a nepoškodené listy. Z listov odstránime pevnejšiu stopku.

Do väčšieho hrnca alebo panvice nalejeme vodu a necháme zovrieť. Potom listy vložíme do vody a niekoľko minút necháme variť, aby zmäkli – príprava je rovnaká ako v prípade kapustových holúbkov (závitkov). Potom listy vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a necháme uschnúť.

pohovan-kupus-priprema-07c612be000ab43ba896d3268d5ca4e2_view_l

Potom listy po jednom obaľujeme v klasickom trojobale. Najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach s trochou soli a nakoniec v strúhanke.

pohovan-kupus-priprema-bbb0ab13cdffc13689123b815c6412f2_view_l

Na nepriľnavej panvici zahrejeme trochu oleja a vyprážame listy z oboch strán dozlatista.

Podávame s obľúbeným dressingom, kyslou smotanou, alebo obľúbenou prílohou.

Tip: do strúhanky môžete pridať sezamové semienka, alebo orientálne korenie, vďaka ktorému získate ďalšie skvelé príchute.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes