Najlepší recept na tradičnú znojemskú omáčku s bravčovým mäsom.
Lahodná chuť a mäsko sa rozplýva na jazyku.
Vynikajúci recept na lahodnú bravčovú delikatesu z youtube kanála Kubíčkovy recepty.
Potrebujeme:
2 cibule
30 g masti
100 g údeného bôčika alebo slaniny
800 g bravčového mäsa
1 ČL plnotučnej horčice
1 ČL mletej červenej papriky
1/2 ČL soli
10 zrniek čierneho korenia
1 strúčik cesnaku
2 PL červeného vína
500 ml vývaru
1 krajec chleba
4 nakladané uhorky
Postup:
Cibuľu nakrájame na malé kocky.
V hlbokej panvici rozpustíme masť.
Cibuľu pridáme do panvice a smažíme do zlatista.
Bôčik nakrájame na kocky.
Pridáme na panvicu.
Premiešame a necháme chvíľu smažiť.
Bravčové mäso nakrájame na kocky.
Vložíme do panvice.
Premiešame a chvíľu necháme smažiť.
Potom pridáme horčicu, mletú papriku, soľ a čierne korenie.
Všetko dôkladne premiešame.
Pretlačíme strúčik cesnaku.
A zamiešame.
Ďalej pridáme víno.
Premiešame a chvíľu necháme smažiť.
Nalejeme vývar, premiešame a chvíľu podusíme.
Prekryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso nezmäkne.
Pridáme na jemno nastrúhaný krajec chleba, zamiešame a necháme chvíľu povariť.
Nakoniec pridáme na kocky nakrájané uhorky, premiešame.
Prekryjeme a varíme 10 minút.
Hotovú omáčku servírujeme s ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: