plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúca znojemská bravčová omáčka s ryžou: Kulinárska klasika, ktorej nemožno odolať!

Najlepší recept na tradičnú znojemskú omáčku s bravčovým mäsom.

Lahodná chuť a mäsko sa rozplýva na jazyku.

 

 

Vynikajúci recept na lahodnú bravčovú delikatesu z youtube kanála Kubíčkovy recepty.

Potrebujeme:

2 cibule

30 g masti

100 g údeného bôčika alebo slaniny

800 g bravčového mäsa

1 ČL plnotučnej horčice

1 ČL mletej červenej papriky

1/2 ČL soli

10 zrniek čierneho korenia

1 strúčik cesnaku

2 PL červeného vína

500 ml vývaru

1 krajec chleba

4 nakladané uhorky

Postup:

 

 

Cibuľu nakrájame na malé kocky.

V hlbokej panvici rozpustíme masť.

 

 

Cibuľu pridáme do panvice a smažíme do zlatista.

Bôčik nakrájame na kocky.

Pridáme na panvicu.

 

 

Premiešame a necháme chvíľu smažiť.

Bravčové mäso nakrájame na kocky.

Vložíme do panvice.

Premiešame a chvíľu necháme smažiť.

 

 

Potom pridáme horčicu, mletú papriku, soľ a čierne korenie.

Všetko dôkladne premiešame.

 

 

Pretlačíme strúčik cesnaku.

A zamiešame.

 

 

Ďalej pridáme víno.

Premiešame a chvíľu necháme smažiť.

 

 

Nalejeme vývar, premiešame a chvíľu podusíme.

Prekryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso nezmäkne.

 

 

Pridáme na jemno nastrúhaný krajec chleba, zamiešame a necháme chvíľu povariť.

Nakoniec pridáme na kocky nakrájané uhorky, premiešame.

Prekryjeme a varíme 10 minút.

 

 

Hotovú omáčku servírujeme s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes