plny-hrniec_transparent_negativ.png

ZMRZLINOVÝ koláč s čerešňami za 10 minút: Pripravený bez pečenia, bez varenia – krém chutí ako zmrzlina!

Vynikajúci recept, ktorý oceníte zvlášť počas teplých dní.

 

 

Osviežujúci a pripravený úplne na studenou.

Vymeňte ovocie a robte ho pokojne aj každý deň.

 

 

Koláč môžete ozdobiť sušienkami, ovocím, alebo nastrúhanou čokoládou.

Vynikajúci dezert namiesto zmrzliny.

Potrebujeme:

Na krém:

2 vrecká pudingu bez varenia s príchuťou vanilka

600 ml mlieka

200 ml smotany na šľahanie

2 tégliky kyslej smotany

1 vrecko želatíny

Práškový cukor podľa chuti

Ďalej: 

asi 200 g sušienok

v prípade potreby ovocná šťava (na namáčanie sušienok a sušienok)

100 g smotany na šľahanie

asi 400 g čerešní

1 lyžica cukru krupice:

Postup:

 

 

Puding pripravíme so studeným mliekom podľa návodu na obale.

Pridáme kyslú smotanu a 5 lyžíc cukru (podľa chuti).

Dobre vyšľaháme.

 

 

Potom postupne pridávame šľahačku a miešame, aby sa všetko spojilo.

Želatínu pripravíme podľa návodu na vrecúšku a pridáme do plnky.

Premiešame a potom odložíme do chladničky.

 

 

Čerešne zlejeme a vytlačíme šťavu.

Potom pridáme lyžicu cukru krupice a premiešame.

Sušienky namáčame v šťave a poukladáme na dno podnosu.

 

 

Na sušienky navrstvíme polovicu plnky a na plnku rozložíme polovicu scedených čerešní.

Potom poukladáme sušienky namočené v šťave.

Na ne natrieme zvyšnú plnku a na vrch plnky dáme zvyšok čerešní.

 

 

Šľahačku vyšľaháme a natrieme na koláč.

Necháme cez noc v chladničke.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes