Vynikajúce zmrzlinové rezy si zamiluje celá rodina a preto si tento recept dobre uložte.
Tento koláčik je jednoduchý na prípravu a zvládne ho naozaj každý, určite ho skúste aj vy.
Potrebujeme:
Korpus:
5 ks vajce
200 g cukor kryštál
5 PL voda
1 PL prášok kakaový
170 g múka polohrubá
1/2 ks kypriaci prášok
Krém:
500 ml mlieko
5 ks vaječný žĺtok
170 g cukor kryštál
1 ks cukor vanilkový
250 g maslo
4 PL kopcom múka hladká
Sneh:
5 ks vaječný bielok
200 g cukor kryštál
Ďalej:
50 g čokoláda horká
Postup:
Korpus:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame po lyžici horúcu vodu a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme v druhej miske zvlášť.
Múku s kakaom a kypriacim práškom zmiešame a pridávame k žĺtkom na striedačku s tuhým snehom.
Všetko jemne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a upečieme.
Krém :
Do hrčeka nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku.
Metličkou prešľaháme a pomaly ohrievame. Privedieme k varu a uvaríme hustejšiu kašu.
Za občasného premiešavania krém schladíme.
Maslo vyšľaháme a po lyžiciach do neho prišľahávame uvarený studený krém.
Vyšľaháme do peny, rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky. Medzitým ušľaháme nad parou z bielkov a cukru tuhý sneh.
Ten následne rozotrieme na žĺtkový krém.
Na sneh nastrúhame na jemno čokoládu.
Koláč necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)