Čokoláda, tvaroh a višne – stačí spojiť a máte perfektný dezert ku kávičke, alebo tortu pre oslávenca.
Potrebujeme:
100 g horkej čokolády
120 g masla
150 g kr. cukru
4 vajcia
120-150 g hladkej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
Na tvarohovú vrstvu:
300 g jemného tvarohu
1 val. vanilkového cukru
300 g čerešní alebo višní
Štipku soli
Postup:
Čokoládu roztopíme spolu s maslom a necháme vychladnúť. Potom primiešame dve vajcia. Štipku soli a vanilkový cukor. Primiešame vychladenú čokoládu, 120 g preosiatej múky a prášok do pečiva. Vymiešame s ručným šľahačom, ak je cesto príliš riedke, pridáme ešte trochu múky.
Tvaroh zmiešame s cukrom a dvomi vajíčkami. Vymiešame do jednotnej zmesi.
Formu na tortu s priemerom 20 cm vymastíme tukom a navrstíme do nej 1/3 cesta. Pridáme ½ tvarohovej hmota a polovicu višní. Potračumeme druhou tretinou čokoládového cesta, zvyškom tvarohu a višami. Nakoniec prikryjeme polsednou vrstvou čokoládového cesta.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Necháme vychladnúť vo forme a poprášime práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)