Do SALKA pridám 3 lyžice kávy a robím takto každý víkend: Výsledok vás okamžite nadchne (RECEPT)!

Ak raz ochutnáte túto našu delikatesu, na ostatné razom zabudnete.

Super lahodná kávová zmrzlina s bohatou čokoládovou chuťou, ktorá je ako stvorená na vychutnávanie počas teplých dní.

 

 

Ak raz ochutnáte túto našu zmrzlinovú delikatesu, na ostatné razom zabudnete.

Praktický recept na domácu čokoládovú zmrzlinu s kávou z youtube kanála Magische Desserts.

Najlepší dezert tohto leta

Recept je mimoriadne jednoduchý a zvládne ho aj menej skúsený kuchár. Kávová zmrzlina vyžaduje len bežne dostupné ingrediencie: sladené kondenzované mlieko, smotanu na šľahanie a instantnú kávu.

Základný recept môžete obohatiť ďalšími prísadami – orechmi, ovocím, kúskami čokoládami a ďalšími ingredienciami podľa chuti.

Väčšinu času zaberie mrazenie, ktoré trvá aspoň 4-5 hodín.  V porovnaní s kupovanou zmrzlinou má domáca zmrzlina z kondenzovaného mlieka a kávy menej pridaného cukru a tuku.

V neposlednom rade je príprava domácej zmrzliny zábavná aktivita, ktorú si môžete užiť s rodinou a priateľmi.

Na prípravu potrebujeme:

 

 

400 g sladeného kondenzovaného mlieka (Salka)

3 PL instantnej kávy

500 ml smotany na šľahanie

130 g horkej čokolády

20 g arašidov

Voliteľné:

kúsky čokoády

kakaa

oriešky

karamel

vanilkovú arómu

Postup:

Do misky nalejeme kondenzované mlieko.

Pridáme kávu, metličkou premiešame.

 

 

Kávovú zmes prelejeme do panvice. Na sporáku počas miešania varíme do zhustnutia.

Zmes preložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Mixérom vyšľaháme krém.

Vychladnutý kávový krém vložíme do samostatnej misky a prešľaháme.

 

 

Vyšľahaný krém preložíme do misky so šľahačkou.

Mixérom dôkladne prešľaháme.

Na tvrdej podložke nožom nasekáme 100 g čokolády.

Čokoládu nasypeme do misky s krémom. Špachtľou dôkladne premiešame.

Krém prelejeme do sklenenej formy.

 

 

Rovnomerne zarovnáme. Vložíme do mrazničky na 4-5 hodín.

Do cukrárskeho vrecka nalámeme 30 g čokolády.

Vrecko uzavrieme a namočíme na 5 minút do misky s horúcou vodou.

Zmrzlinu naberieme do pohára pomocou lyžice na zmrzlinu.

Vrch polejeme roztopenou čokoládou a posypeme nasekanými arašidmi.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes