plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pripravte si skvelý žihľavový sirup s citrónom bez konzervantov: Deti ho milujú!

Žihľavový sirup s citrónom príjemne osvieži a určite si ho obľúbite.

 

 

Okrem toho, že je veľmi chutný, je úplne bez konzervantov.

Preto je oveľa zdravší, ako bežné sirupy z obchodu.

Milujú ho deti, aj dospelí!

 

 

Pripravte si ho podľa tohto receptu z youtube kanála Kuhinja Valentina Mašković.

Zdravotné benefity žihľavy

-Podporuje obranyschopnosť, chráni bunky, detoxikuje organizmus.

Odbúrava toxíny, prevencia vzniku rakoviny.

-Prečisťuje a podporuje tvorbu krvi, mierne riedi krv.

-Prevencia proti Anémii a krvným zrazeninám.

 

 

-Podporuje trávenie, vyprázdňovanie, prečisťuje tráviaci trakt.

-Podporuje vylučovanie žlče a zvyšuje chuť do jedla.

-Podporuje hojenie rán, kožných ochorení.

 

 

-Výrazne podporuje rast vlasov, eliminuje lupiny, lepší lesk vlasov.

-Odstraňuje kašeľ, hlieny.

-Podporuje čisté dýchanie, zdravé hlasivky.

-Podporuje funkciu srdca, pevné cievy.

 

 

-Prečisťuje od tuku, normalizuje krvný tlak a hladinu cukru v krvi, prevencia vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

-Močopudné účinky, odvodnia organizmus, prečistia obličky, močové cesty a podporia aj funkciu pečene.

-Odstraňuje bolesti kĺbov, migrény, svalov.

-Prevencia alebo liečenie Reumy.

Na sirup potrebujeme:

 

 

4 l vody

60 vrcholcov mladej žihľavy

6 balíčkov kyseliny citrónovej

1 kg citrónov (chemicky neošetrených)

2,5 kg kryštálového cukru alebo 2 kg medu

Postup:

Vodu nalejeme do hrnca a privedieme do varu.

Hásledne vypneme.

 

 

Žihľavu namočíme do vriacej vody (nevaríme).

Pridáme 6 vrecúšok kyseliny citrónovej.

Necháme 24 hodín stáť. 

 

 

Citróny si umyjeme.

Nakrájame aj s kôrou na menšie kúsky.

Vložíme do mixéra. 

Rozmixujeme na kašu.

Pridáme ich k žihľave.

 

 

Sitko si pokryjeme gázou a vzniknutú zmes prefiltrujeme do čistého hrnca.

Nasypeme cukor a miešame tak dlho, kým a úplne nerozpustí (môžeme použiť aj med).

 

 

Následne prelejeme sirup do sterilizovaných sklenených fliaš.

Skladujeme v chladničke. 

 

Upozornenie:

Žihľavu  by nemali konzumovať tehotné a dojčiace ženy, pretože môže riediť krv.

Vyhnúť by sa jej mali aj ľudia, ktorí sú na ňu alergickí alebo precitlivení, či ľudia s nízkym tlakom. 

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes