plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žihľavu trhám v APRÍLI: Nevarím ju, nesuším, ale robím podľa tohoto RECEPTU – má už viac ako 100 rokov!

Okrem výborných účinkov na zdravie ide aj o veľmi chutnú prísadu do marinád, alebo šalátových zálievok.

Účinky na zdravie si však nebudete vedieť vynachváliť.

Čo dokáže žihľaový ocot?

-jeden z najsilnejších prostriedkov na detoxikáciu organizmu

-podporuje rast vlasov a vypadávanie vlasov

-pomoc pre pečeň a obličky

-čistí krv

-tým, že odvádza z tela všetko zlé, je nápomocný aj v procese chudnutia

-podpora metabolizmu

-pomoc pri nafukovaní a pocite ťažkého žalúdka

-Na vonkajšie použitie je vynikajúci pre pokožku vlasov a spevnenie vlasového vlákna

Potrebujeme:

500 ML jablčného octu

6 hrstí čerstvých žihľavových koncov

Postup:

Žihľavové vršky jemne nakrájame a vložíme do sklenenej fľaše.

Zalejeme octom tak, aby boli ponorené.

Necháme stáť až 4 týždne na tmavom mieste za občasného miešania.

Potom scedíme.

Ocot skladujeme v chladničke.

Užívame:

Ocot používame do letných šalátov a studenej kuchyne.

Zároveň ho po zriedení s vodou môžeme vmasírovávať do pokožky hlavy pre podporu rastu vlasov.

Ak máte ťažkosti s krvinkami, pečeňou, obličkami, alebo trávením a nafukovaním, môžete piť ocot nalačno každé ráno 1 čl do 100ml vody počas troch týždňov.

Pitie octu tiež prispieva k podpore metabolických procesov v tele, a preto je vhodným doplnkom pri cielenej strate hmotnosti.

Upozornenie:

Žihľavu  by nemali konzumovať tehotné a dojčiace ženy, pretože môže riediť krv.

Vyhnúť by sa jej mali aj ľudia, ktorí sú na ňu alergickí alebo precitlivení, či ľudia s nízkym tlakom. 

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

1 2

Dnes najobľúbenejšie