Pečené zemiaky sú skvelým doplnkom k večeri.
Verzia s jogurtom a korením podľa mňa poráža všetky ostatné.
Výnimočný recept na najchutnejšie pečené zemiaky vo vrecku z portálu smakosze.
Pripravte zemiaky pečené v aromatickej jogurtovej omáčke
Zemiaky pripravené v jogurtovej omáčke úžasne voňajú a príjemne sa rozplývajú na jazyku.
Hodia sa aj k mnohým jedlám.
Jogurt a aromatické koreniny vám pomôžu premeniť zemiaky na chutnú maškrtu.
Príprava tejto pochúťky je veľmi jednoduchá – nakoniec, presvedčte sa sami.
Na prípravu pečených zemiakov potrebujeme:
1 kg zemiakov
3 strúčiky cesnaku
1 ČL saturejky
1 ČL tymianu
1/2 ČL sladkej papriky
1/3 ČL čili
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Začneme ošúpaním zemiakov.
Dôkladne ich umyjeme.
Do misky pridáme jogurt.
Pridáme všetky koreniny.
Premiešame.
Omáčkou potrieme zemiaky.
Zemiaky vložíme do potravinárskeho vrecka.
Zatvoríme.
Uložíme na plech.
Do vrecka urobíme niekoľko otvorov.
Zemiaky vložíme do rúry vyhriatej na 180°C.
Pečieme 45 minút.
Po uplynutí doby rozrežeme vrecko.
Pečieme ďalších 15-20 minút.
Zemiaky by mali byť jemne opečené.
Tip redakcie: vo fáze pečenia môžeme k zemiakom pridať na kocky nakrájané údené tofu.
Prípadne môžeme pridať cícer z konzervy s olivovým olejom a korením.
Potom z rúry vyberieme plnohodnotný pokrm.
Táto pochúťka pečená v rúre sa hodí ku každému celkom jednoduchému mäsu.
Napríklad k plneným mäsovým rolkám alebo bravčovej kotlete.
Výborne sa hodia aj k sójovému rezňu.
Prajeme vám dobrú chuť!