Nové ZEMIAKY len prekrojím, zmiešam s cesnakovou zmesou a pečiem takto aj 3x do týždňa: Najlepšia príloha pod slnkom!

Fantastická príloha, ktorú vyčarujte z obyčajných zemiakov a surovín, ktoré určite nájdete vo vašej kuchyni.

Fantastická príloha, ktorú vyčarujte z obyčajných zemiakov a surovín, ktoré určite nájdete vo vašej kuchyni.

 

 

Tieto zemiaky sú tak chutné, že ich doma pripravujem každý týždeň.

Určite si pochutnáte aj vy!

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov približne rovnakej veľkosti

Rozmarín

Kajenské korenie

Soľ

Čierne mleté korenie

3 strúčiky pretlačeného cesnaku

3 lyžice zmäknutého, ideálne rozpusteného masla

Plátky masla

 

 

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme – ošúpeme.

Rozdelíme na polovice.

Potom na povrchu každého kúska urobíme hlbšie zárezy.

 

 

Postupujeme tak, aby sme zemiaky celkom nerozrezali.

V miske zmiešame maslo s cesnakom a koreninami.

 

 

Do tejto zmesi pridáme zemiaky.

Dobre premiešame.

Môžeme nechať chvíľu marinovať.

 

 

Dôležité je, aby sa maslo a koreniny dostali na povrch každého zemiaku.

Zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Ukladáme narezanou časťou nahor.

Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 35 minút – alebo kým povrch zemiakov nie je zlatistý.

Po 20 minútach pečenia uložíme na zemiaky plátky masla.

Necháme dopiecť.

 

 

Takto pripravené zemiaky podávame ako prílohu alebo ako hlavný chod.

Sú výbrné a krásne chrumkavé!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes