plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už ste niekedy skúšali ZEMIAKY na francúzsky spôsob? Najchutnejší recept zo zemiakov, budete ich robiť aj trikrát do týždňa!

Zemiaky na francúzsky spôsob pripravujem až trikrát týždenne. Všetkým doma veľmi chutia!

Čo keby ste skúsili vypražiť zemiaky v cestíčku?

 

 

S týmto nápadom už niekto prišiel a toto jedlo nazval „zemiaky na francúzsky spôsob„.

Sú také chutné a sýte, že okrem nich už nemusím nič pripravovať.

Recept na tie najlepšie zemiaky v cestíčku sme našli  na portáli pysznosci a určite si ich zamilujete aj vy. Niekedy pripravujem tieto zemiaky dva alebo aj trikrát týždenne.

Niet divu, že ich u nás všetci milujú.

Zemiaky, ktoré tromfnú aj hlavný chod

Zemiaky sú natoľko univerzálne, že sa dajú použiť v mnohých rôznych variáciách a jedlách.

A v tejto verzii doslova kraľujú.

Názov „francúzske zemiaky“ môže byť trochu zavádzajúci, keďže tak bežne nazývame obľúbené gratinované zemiaky s vajíčkami a kyslou smotanou alebo krémový zemiakový kastról.

 

 

Tentokrát máme však na mysli iný, o niečo menej náročný recept.

V tejto verzii sa zemiaky obaľujú v aromatickom cestíčku a potom sa vkladajú do rozohriatej panvice.

Vďaka tomuto vďačia za svoj chrumkavý obal.

 

Zemiaky na francúzsky spôsob sa najlepšie podávajú ako hlavná časť jedla, nie ako príloha.

Nezabudnite k nim zahrnúť aj čerstvú zeleninu v podobe šalátu. Oplatí sa pripraviť aj aromatický dresing. Napríklad úplne jednoduchý z kyslej smotany, cesnaku a čerstvých byliniek.

Na prípravu zemiakov na francúzsky spôsob potrebujeme:

 

 

500 g zemiakov

1 vajce

3 PL hustého jogurtu

3 PL hladkej múky

1 PL zemiakovej múky

sušený cesnak

tymian

mletú papriku

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Osušíme a nakrájame na plátky.

Potom ich uvaríme v jemne osolenej vode.

 

 

Mali by byť iba predvarené, takže stačí len 6-7 minút.

Keď sú pripravené, vyberieme ich z vody a necháme vychladnúť.

Zmiešame jogurt s vajcom. Pridáme cesnak, mletú papriku a tymian.

Ďalej pridáme soľ a čierne korenie.

Do zmesi preosejeme múku a dôkladne premiešame.

 

 

Zemiaky najskôr obalíme v ceste.

Na panvici zohrejeme olej.

Potom zemiaky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista.

Hotové zemiaky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Počkáme, kým stečie prebytočný olej.

Servírujeme so šalátom a cesnakovým dressingom.

 

 

Na dresing nám stačí len kyslá smotana, strúčik cesnaku a črstvé bylinky.

Stačí, všetko zmiešať a podávať vychladené.

Ak chcete, dressing môžete dochutiť čiernym mletým korením a špetkou soli.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes