Zapekané bravčové mäso: Vynikajúci rýchly obed z jednej misy!

Ak potrebujete pripraviť jednoduché jedlo, ktoré si nevyžaduje dlhú prípravu, vyskúšajte toto zapekané mäsko.  Celý obed pripravíte vj jednej mise, takže žiadne hŕby riadu a dlhé vystávanie pri sporáku.

Potrebujeme:

cca 8 plátkov bravčovej krkovičky

4 veľké zemiaky

2 veľké cibule

majonéza

cca 200 g tvrdého syra

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

horčica

Postup:

Zemiaky si nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme do vody. Osolíme podľa chuti. Plátky mäsa si jemne naklepeme tĺčikom. Mäso si osolíme a okoreníme podľa chuti. Každý plátok natrieme horčicou. Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Na dno zapekacej misy dáme trochu oleja. Nastrúhané zemiaky scedíme a dáme na spodok. Na to naukladáme plátky mäsa. Na mäso navrstvíme cibuľu. Syr si nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame s majonézou. Rozotrieme navrch a dáme piecť do predhriatej rúry cca na 180 stupňov. Dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes