Ak potrebujete pripraviť jednoduché jedlo, ktoré si nevyžaduje dlhú prípravu, vyskúšajte toto zapekané mäsko. Celý obed pripravíte vj jednej mise, takže žiadne hŕby riadu a dlhé vystávanie pri sporáku.
Potrebujeme:
cca 8 plátkov bravčovej krkovičky
4 veľké zemiaky
2 veľké cibule
majonéza
cca 200 g tvrdého syra
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
horčica
Postup:
Zemiaky si nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme do vody. Osolíme podľa chuti. Plátky mäsa si jemne naklepeme tĺčikom. Mäso si osolíme a okoreníme podľa chuti. Každý plátok natrieme horčicou. Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Na dno zapekacej misy dáme trochu oleja. Nastrúhané zemiaky scedíme a dáme na spodok. Na to naukladáme plátky mäsa. Na mäso navrstvíme cibuľu. Syr si nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame s majonézou. Rozotrieme navrch a dáme piecť do predhriatej rúry cca na 180 stupňov. Dobrú chuť!