Tento recept je výborný nielen chuťovo, ale aj preto, že jeho príprava je veľmi rýchla, jednoduchá a všetko máte pohodlne na jednom plechu. Určite skúste, je to vynikajúci obed 3v1!
Potrebujeme:
1 kg nových zemiakov
1 veľkú cibuľu
500 g mletého mäsa
200 g eidamu
2 vajcia
2 staršie rožky trochu mlieka
1 téglik smotany na šľahanie
soľ
farebné korenie
sušený cesnak
olej
Postup:
Do mletého mäsa nastrúhame syr, pridáme vajcia a kúsky rožkov, ktoré sme nechali zmäknúť v troške vlažného mlieka. Mierne osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky a polovicou ich množstvo vyskladáme dno olejom vymastenej zapekacej nádoby.
Posypeme soľou, korením a sušeným cesnakom. Zalejeme polovicou téglika smotany, uložíme na ne nakrájanú cibuľu a navrch rozprestrieme mäsovú zmes. Keby to šlo ťažko, pomôžeme si rukami, namočenými v studenej vode.
Mäsovú zmes poukladáme zvyškom zemiakov, ktoré opäť osolíme, okoreníme a posypeme cesnakom.
Zalejeme zvyšnou smotanou a zapečieme v rúre, vyhriatej na 160 stupňov asi hodinku do zlatista.