Pripravte si doma šťavnaté a chuťovo okúzľujúce fašírky z kuracieho mäsa podľa nášho unikátneho receptu.
Výhodou tohto pokrmu je, že ho môžete pripraviť buď na panvici alebo v rúre bez toho, aby ste boli ukrátení o výnimočný pôžitok z nezabudnuteľnej chuti.
Vynikajúci recept na kuracie fašírky z youtube kanála Алена Митрофанова.
Potrebujeme:
800 g vykostených kuracích stehien
700 g kuracích pŕs
2 veľké cibule
1 veľkú sladkú papriku
1 kg zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
sušený cesnak
2 PL krupice
3 paradajky
zväzok petržlenovej vňate
100 g syra
Postup:
Na začiatku nakrájame kuracie mäso na plátky. Ošúpanú cibuľu nakrájame na veľké kocky.
Papriku očistíme, odstránime jadierka a nakrájame.
Kuracie mäso a zeleninu pomelieme v mlynčeku na mäso.
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Nakrájame na štvrtiny a na hrubo nastrúhame do samostatnej misky.
Zo zemiakov vytlačíme prebytočnú tekutinu a pridáme do misky s pomletým mäsom.
Pridáme soľ a čierne korenie.
Potom pridáme cesnak a mletú papriku.
Všetko spolu premiešame rukou. Pridáme krupicu a lyžicou zamiešame.
Na panvici zahrejeme trochu rastlinného oleja.
Do panvice pomocou lyžice vložíme zmes a vytvarujeme fašírku.
Na strednej teplote vysmážame do zlatista.
Potom otočíme fašírku, položíme na ňu plátok paradajky, posypeme syrom a petržlenovou vňaťou.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10 minút.
Fašírky môžeme upiecť aj v rúre.
V tom prípade naukladáme fašírky na plech a vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme 20 minút.
Po uplynutí doby vyberieme plech z rúry a na fašírky poukladáme plátok papriky, syr a petržlenovú vňať.
Plech vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: