plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšala som nový recept na expresný HRNČEKOVÝ koláč s jahodami: Vyšiel úžasne a nedalo mi to žiadnu prácu!

Vynikajúci recept na svieži a veľmi jednoduchý jahodový dezert, ktorý sa počas sezóny rozhodne oplatí vyskúšať.

Koláčik je svieži, lahodný a jemulinký.

 

 

Jeho najväčšou výhodou je, že celý koláčik zvládnete pripraviť v jednej miske.

Nepotrebujete dokonca ani šľahač, všetko stačí len premiešať vareškou.

Výborný recept sme našli na youtube kanáli Bridget’s Kitchen.

Potrebujeme:

2 poháre hladkej múky

1 balíček prášku do pečiva (10 g)

1 pohár kr. cukru

pol pohára oleja

1 vajce

1 pohár mlieka

200 g jahôd

200 g čerešne

Na posypanie:

Práškový cukor

Poznámka:

Veľkosť pohára je 250 ml

Postup:

Nachystáme si hlbšiu misku.

 

 

Do misky postupne pridávame prísady v nasledovnom poradí:

Najskôr 2 poháre múky.

Potom pridáme prášok do pečiva a cukor.

 

 

K prísadám nalejeme aj olej.

Nakoniec pridáme aj vajce a 1/2 mlieka.

Pomocou varešky premiešame.

 

 

Postupne pridáme zvyšné mlieko a miešame.

Keď nám vznikne jednotná masa bez hrudiek, cesto je pripravené.

Nachystáme si plech s rozmermi 35×25 cm.

 

 

Vyložíme ho papierom na pečenie a navrstvíme cesto.

Na cesto uložíme nakrájané jahody a čerešne (prípadne iné ovocie podľa chuti).

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.

 

 

Pečieme 40-45 minút.

Doba pečenia je len orientačná, riaďte sa podľa skúseností so svojou rúrou.

Hotový koláč vyberieme z plechu.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes